14. ročník soutěže o nejlepší projekt
14. ročník soutěže o nejlepší projekt

Výsledky 14. ročníku Soutěže o nejlepší projekt 2022/2023

Celkem se do letošního ročníku přihlásilo rekordních 195 studentů (v loňském roce 158), 114 třeťáků v kategorii Projekt rodinného domu (s použitím cihelného zdiva Porotherm) a 81 čtvrťáků v kategorii Projekt občanské a bytové stavby (s použitím cihelného zdiva Porotherm), z 23 škol z celé republiky. Účastníci obou kategorií se opět mohli ucházet i o speciální ocenění pro nejlepší projekt s použitím střešních výrobků značky Tondach. Této možnosti využilo 74 studentů, převážně pak ze třetích ročníků. Do 2. celostátního finálového kola z nich postoupilo, a odborná porota tak hodnotila 106 projektů (60 z kategorie Projekt rodinného domu a 46 z kategorie Projekt občanské a bytové stavby), 22 projektů bylo hodnoceno v rámci speciálního ocenění Tondach.

Výherci obdrží za 1. místo 20.000 Kč, za 2. místo 10.000 Kč, za 3. místo 5.000 Kč a za vybrané projekty v rámci ocenění Tondach 5.000 Kč. Finanční odměnu získá také autor mimořádně oceněného projektu. Autoři vítězných projektů v rámci „speciálního ocenění společnosti LOXIA“ se mohou těšit na atraktivní cenu v podobě designového a vysoce výkonného tabletu, který využívají profesionální projektanti a architekti. Architektonické studio zároveň nabídne oceněným studentům placenou měsíční stáž ve své pražské kanceláři. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání ocenění studentům proběhne 21. září v prostorách stavební fakulty ČVUT v Praze, kdy bude zároveň odstartován i další ročník soutěže.

Mezi třeťáky zvítězila Barbora Holečková z VOŠ a SPŠ Volyně, druhé místo obsadila Amálie Seiterová ze SPŠS Brno a na třetím místě skončila Tereza Strojilová ze SPŠ Zlín. Speciální ocenění Tondach si odnáší Jakub Klečka ze SPŠS České Budějovice a speciální ocenění společnosti LOXIA Nela Pumprlová ze SPŠ Zlín. Vítězem mezi čtvrťáky se stal Libor Mühlfait ze SPŠS Havlíčkův Brod, druhé místo patří Zdeňce Palánové také ze SPŠS Havlíčkův Brod a na 3. místě skončila Sára Špendlíková ze SPŠ Zlín. Speciální ocenění Tondach si vysloužila práce Lukáše Kašky z VOŠ a SPŠ strojní, stavební a dopravní Děčín a speciální ocenění společnosti LOXIA získal projekt Martiny Svobodové ze SPŠS Havlíčkův Brod. Speciální ocenění za inovativní přístup se porota letos rozhodla udělit a to Martině Lavičkové ze SPŠS České Budějovice.

Vítězné práce v kategorii pro 3. ročník – Projekt rodinného domu

 

 

Vítězné práce v kategorii pro 4. ročník – Projekt občanské a bytové stavby

 

 

Speciální ocenění v kategorii Tondach

 

 

Speciální ocenění v kategorii LOXIA