Informace o zpracování osobních údajů

Společnosti Wienerberger s.r.o., IČO: 00015253, se sídlem Plachého 388/28, České Budějovice 1, PSČ 370 01, doručovací PSČ 370 46, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Českých Budějovicích, sp. zn. C 27563 a TONDACH Česká republika s.r.o., IČO: 25828584, se sídlem Bělotínská 722, Hranice, PSČ 753 01, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, sp. zn. C 19239 („Společnosti“) jsou předními výrobci cihel a keramických střešních krytin a v souvislosti s nabídkou svých výrobků poskytují zákazníkům doplňkové služby. Zájemci o výrobky a služby Společností, zákazníci a jakékoli osoby oslovující Společnosti mohou Společnosti kontaktovat prostřednictvím webových kontaktních formulářů.

V rámci nabídky výrobků a poskytování doplňkových služeb je nezbytné, aby osoby kontaktující Společnosti prostřednictvím webových kontaktních formulářů poskytly Společnostem pro účely vyřízení jejich požadavků a poptávky po výrobcích a službách Společností údaje, které mohou být považovány za osobní údaje ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („Nařízení“).

Společnosti zpracovávají osobní údaje fyzických osob pro níže uvedené účely a v rozsahu potřebném pro dosažení účelu zpracování:
  1. Bezplatná odborná kalkulace na střešní krytinu Tondach a odhad spotřeby keramických i nekeramických prvků střechy, návrh ideálního řešení dle standardů stanovených výrobcem střešní krytiny; zájemci mohou kontaktovat výrobce prostřednictvím kontaktního formuláře dostupného na https://wienerberger.cz/fakta/nechte-si-zdarma-spocitat-strechu-primo-od-tondach;
 
Obrátí-li se zájemce o bezplatnou kalkulaci a zpracování stavebního řešení na Společnosti prostřednictvím webového kontaktního formuláře, pro zpracování požadavku, přípravu kalkulace a návrhu řešení, konečné vyřízení požadavku a navazující komunikaci je nezbytné, aby zájemce poskytl osobní údaje v rozsahu:
 
  • jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, místo stavby, PSČ stavby, údaje obsažené v technické dokumentaci.
 
  1. Odpovědi a konzultace k jakýmkoli dotazům a připomínkám zákazníků a zájemců o výrobky a služby Společností k výrobkům Společností, zájemci/zákazníci mohou kontaktovat Společnosti prostřednictvím kontaktních formulářů dostupných na (i) https://wienerberger.cz/sluzby/kontakt-tondach, (ii) https://wienerberger.cz/fakta/zaslat-dotaz, (iii) https://wienerberger.cz/sluzby/kontakty;
 
Obrátí-li se zájemce/zákazník na Společnosti s jakýmkoli dotazem či připomínkou k výrobkům Společností prostřednictvím webového kontaktního formuláře, pro zpracování dotazu, přípravu reakce k dotazu či připomínkám, konečné vyřízení dotazu či připomínky a navazující komunikaci je nezbytné, aby zájemce/zákazník poskytl osobní údaje v rozsahu:
 
  • jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, fax, adresa bydliště nebo adresa zaměstnavatele/podnikatele, název zaměstnavatele/podnikatele, pracovní pozice.
 
  1. Zasílání tištěných prospektů s přehledem výrobků Společností, aktuálního ceníku pálených tašek a aktuálního ceníku zdícího materiálu Keratherm na vyžádání zákazníka, zájemci mohou kontaktovat Společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře dostupného na https://wienerberger.cz/fakta/objednavka-prospektu;
 
Obrátí-li se zájemce o prospekt nebo o ceník na Společnosti prostřednictvím webového kontaktního formuláře, pro zpracování požadavku a doručení prospektu či aktuálních ceníků a navazující komunikaci je nezbytné, aby zájemce poskytl osobní údaje v rozsahu:
 
  • jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, adresa.
 
  1. Poskytování rozšířené záruky na střešní krytinu „Tondach All Inclusive“ objednatelům a vyřizování žádostí o zaslání záručních podmínek; objednatelé mohou kontaktovat výrobce prostřednictvím kontaktního formuláře dostupného na https://wienerberger.cz/fakta/zaruka-all-inclusive;
 
Obrátí-li se objednatel na Společnosti prostřednictvím webového kontaktního formuláře s žádostí o poskytnutí záruky na střešní krytinu „Tondach All Inclusive“, pro zpracování požadavku, usnadnění a zrychlení případného reklamačního řízení je nezbytné, aby objednatel poskytl osobní údaje v rozsahu:
 
  • jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, adresa nemovité věci, korespondenční adresa (je-li rozdílná od adresy nemovité věci)
 
  1. Poskytování slev na základní střešní krytinu v rámci programu „Sousedé mají slevu“; zájemci si mohou vyžádat slevu u výrobce prostřednictvím kontaktního formuláře dostupného na https://wienerberger.cz/fakta/sousede-maji-slevu.
 
Obrátí-li se zájemce na Společnosti prostřednictvím webového kontaktního formuláře žádostí o slevu na základní střešní krytinu, pro účely zpracování žádosti, její konečné vyřízení a navazující komunikaci je nezbytné, aby zájemce poskytl osobní údaje v rozsahu:
 
  • jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, adresa nemovité věci
 
  1. Marketingové a obchodní účely, tj. zasílání obchodních sdělení Společností v návaznosti na prodej výrobků a poskytování služeb Společností.
 
Společnosti prostřednictvím obchodních sdělení informují zákazníky o jejich novinkách a reklamních akcích a pro tyto účely zpracovávají osobní údaje v rozsahu:
 
  • jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mailová adresa
 
Obchodní sdělení jsou Společnosti oprávněny zasílat zákazníkům na základě jejich oprávněného zájmu (tj. v souvislosti nebo v návaznosti na prodej výrobků a poskytování služeb Společností zákazníkům) nebo na základě souhlasu uděleného zákazníky. Souhlas může zákazník udělit zaškrtnutím políčka souhlasu pod kontaktním formulářem na webových stránkách Společností.
 
Souhlas se zpracováním osobních údajů je možné kdykoli prostřednictvím odkazového řádku „odhlásit se“ a zakliknutím příslušných polí odvolat a Společnosti budou odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů respektovat. Odvolání souhlasu nebude mít vliv na zákonnost zpracování osobních údajů před odvoláním souhlasu.
 
Společnosti nezpracovávají zvláštní kategorie údajů ve smyslu článku 9 odst. 1 Nařízení.

Doba zpracování

Společnosti zpracovávají osobní údaje po dobu nezbytnou k dosažení účelu zpracování (tj. po dobu potřebnou ke konečnému vyřízení požadavku, objednávky, konečnému zpracování kalkulací a návrhů technického řešení). Osobní údaje budou dále zpracovávány po dobu 3 měsíců od vyřízení požadavku, objednávky či od poskytnutí konečné kalkulace nebo návrhu technického řešení pro účely evidence a vyhodnocování dotazů, a případně po dobu navazující komunikace se zájemci či zákazníky.
V případě, že Společnosti uzavřely smlouvu se zákazníkem o koupi a prodeji, jsou oprávněny zpracovávat osobní údaje těchto zákazníků a údaje o smlouvě po celou dobu záruční doby (tj. až po dobu 33 let od uzavření smlouvy) pro případ, že by bylo zahájeno reklamační řízení.
Za účelem obchodních sdělení zasílaných na základě oprávněného zájmu (v návaznosti na prodej výrobků či poskytování služeb) Společnosti zpracovávají osobní údaje po dobu 5 let od prvního kontaktu se zákazníkem či zájemcem nebo do doby odhlášení se zákazníka z odběru. Jsou-li obchodní sdělení zasílána na základě souhlasu, Společnosti zpracovávají osobní údaje po dobu 5 let od udělení souhlasu nebo do odvolání souhlasu.
Společnosti jsou oprávněny uchovávat osobní údaje nad rámec shora uvedených dob zpracování po dobu stanovenou příslušnými právními předpisy.

Příjemci osobních údajů

Osobní údaje jsou důvěrné a budou zpřístupněny pouze oprávněným pracovníkům Společností, osobám ze skupiny Společností či jiným třetím osobám, jež zabezpečují organizaci a průběh marketingových kampaní Společností, komunikaci se zákazníky, IT a hostingové služby a marketingové průzkumy trhu. Osobní údaje budou předávány pouze v rámci EU v souladu s obecně závaznými předpisy o ochraně osobních údajů. Společnosti zpracovávají osobní údaje automatizovaně.

Práva subjektů údajů

Osoby oslovující Společnosti prostřednictvím webových kontaktních formulářů jsou jako subjekty údajů a jsou proto oprávněny požadovat přístup k osobním údajům, opravu nebo výmaz osobních údajů, jakož i omezení zpracování osobních údajů a právo na přenositelnost osobních údajů. Tyto osoby mají právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů, jsou-li jejich údaje zpracovávány na základě oprávněného zájmu společných správců osobních údajů (Společností). Podrobnosti o jednotlivých právech subjektů údajů v souvislosti se zpracováním jejich osobních údajů jsou dostupné v Zásadách zpracování osobních údajů dostupných na www.wienerberger.cz.

Veškerá shora uvedená práva je možné uplatnit v písemné formě prostřednictvím výše uvedených kontaktních údajů Společností nebo prostřednictvím telefonního čísla +420 383 826 111 a e-mailu gdpr_cz@wienerberger.com. Subjekty údajů mají rovněž právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo k jinému příslušnému dozorovému úřadu v souvislosti se zpracováním osobních údajů. Pro komunikaci se Společnostmi ohledně zpracování osobních údajů mohu využít i pověřence pro ochranu osobních údajů, je-li ustanoven, a jehož kontaktní údaje jsou dostupné na webových stránkách www.wienerberger.cz.