Wienerberger fórum 2024 1.díl

Wienerberger opět ocení projekty v soutěži Brick Award 2024

04. 06. 2024
Společnost Wienerberger stojí v čele oceňování inovativních projektů z celého světa už téměř dvě desetiletí, letos pořádá již svůj 11. ročník soutěže Brick Award. Snaží se tak dostat do povědomí cihlu jako ekologický stavební materiál s dlouhou tradicí a životností, ze kterého lze postavit nejen zdravé a pohodlné bydlení. Slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku proběhne 6. června ve Vídni, která slouží jako centrála společnosti. Ocenění si převezmou vítězové v pěti kategoriích včetně hlavní ceny.

„S touto soutěží přišel Wienerberger před 20 lety a za tu dobu si vybudovala značnou popularitu. Hlásí se do ní odborníci, architekti, ale i developeři se svými projekty z celého světa. Věříme, že cihla je přírodní materiál, ověřený po generace a neustále se vyvíjí v moderní a nadčasový stavební materiál. Stále se díky svým výhodám drží na vrcholu a je preferovaným stavebním materiálem od samotných investorů. Prioritou je proto dodávat na trh kvalitní materiál, který odpovídá aktuálním požadavkům,” říká Petr Magda, jednatel a komerční ředitel společnosti Wienerberger.

Vítězové ceny Brick Award jsou vyhlašováni jednou za dva roky během slavnostního ceremoniálu. Letos se ocenění budou předávat 6. června v rakouské Vídni. Vítězné projekty jsou obdarovány peněžní cenou a se zbytkem úzce nominovaných pak prezentováni v doprovodné knize Brick Book.

Z 743 přihlášených projektů se do užšího výběru v rámci ceny dostalo 50 projektů, které vybrala odborná porota. Většina z nich z Evropy. Odnést si mohou ocenění v celkem pěti kategoriích včetně hlavní ceny: Pocit domova, kam patří rodinné domy, kategorie společného bydlení, pracovních prostor, veřejných prostor a budov “outside the box”, kam patří inovativní koncepty, zaměřené na kruhová řešení budov. „Přestože pálená cihla je nejčastěji spojována se stavbou klasických rodinných domů, lze z ní postavit velmi kreativní a inovativní projekty. Rozmanitost staveb z cihly nezná hranic, ostatně to lze vidět právě na projektech přihlášených do soutěže Brick Award,” doplňuje Magda.

Odborná porota soutěže, která je složená z pěti renomovaných architektů z celého světa a každý rok se obměňuje, během slavnostního vyhlášení ocení výjimečné, moderní a inovativní projekty. Hodnotí se inovativní design a architektonická koncepce, dovedné a inovativní využití cihel, stejně jako kvalita a estetika projektu.

Galerie nominací Brick Award 2024

Konec tiskové zprávy

Wienerberger s.r.o., Plachého 388/28, 370 01 České Budějovice, tel.: 800 240 250, www.wienerberger.cz,
kontakt: Mgr. Marie Lesáková, Account Manager Topic PR, tel.: 721267922, mlesakova@topicpr.cz

Společnost Wienerberger s. r. o., je největším výrobcem pálených cihel a střešních tašek v České republice.
Její portfolio na trhu v ČR nyní zahrnuje zdicí systém Porotherm, pálenou střešní krytinu a doplňky střech Tondach, obkladové a lícové cihly Terca, keramickou dlažbu Penter a betonové produkty Semmelrock.
Wienerberger s. r. o., je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Group, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálených střešních krytin v Evropě. Více informací na www.wienerberger.cz.

Ke stažení